Laboratorium Fermentacji Metanowej
Projekty
Lp. kategoria tytuł kierownik numer okres realizacji
- Projekt badawczy, NCN, Preludium 8 Wpływ roślinnych związków biologicznie czynnych na przebieg i intensywność procesu fermentacji metanowej biomasy roślinnej Kierownik projektu: Oleszek M : Numer: 2014/15/N/NZ9/01127 Okres realizacji: 2015 - 2018
- Projekt badawczy, NCBiR, Patent Plus Pomóż kasztanowcom. Kierownik projektu: Rudko T : Numer: PP4/2 Okres realizacji: 2015 - 2016
- Projekt badawczy, NCBiR, INNOTECH w ramach ścieżki programowej In-Tech Opracowanie zaawansowanej technologicznie konstrukcji prasy silosującej o wysokim stopniu innowacyjności. Kierownik projektu: Rudko T : Numer: ID: 183567 Okres realizacji: 2013 - 2014
- Projekt badawczy, Ministerstwo Nauki i Szkolnictwa Wyższego Opracowanie założeń fizjologiczno-technicznych do produkcji glonów na cele energetyczne. Kierownik projektu: Tys J : Numer: N N313 705940 Okres realizacji: 2011 - 2014
- Projekt rozwojowy, Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Produkcja ekologicznego oleju o wyjątkowych właściwościach prozdrowotnych Kierownik projektu: Tys J : Numer: WND-POIG.01.03.01-06-030/09 Okres realizacji: 2010 - 2014
- Projekt badawczy, Ministerstwo Nauki i Szkolnictwa Wyższego Wpływ procesów uszlachetniania oraz warunków przechowywania na właściwości fizykochemiczne i biologiczne wytłoków i śruty rzepakowej. Kierownik projektu: Tys J : Numer: PB Nr N310 069 32/2806 Okres realizacji: 2007 - 2010
- Projekt rozwojowy, Ministerstwo Nauki i Szkolnictwa Wyższego, Inicjatywa Technologiczna 1 Opracowanie sposobu wytwarzania i zastosowania technicznego oleju gorczycowego do smarowania pił łańcuchowych do cięcia drewna. Kierownik projektu: Rudko T : Numer: Nr PBR 12633 Okres realizacji: 2007 - 2010
- Projekt badawczy, Komitet Badań Naukowych Kryteria doboru optymalnej technologii zbioru rzepaku. Kierownik projektu: Tys J : Numer: 2 P06R 063 27 Okres realizacji: 2004 - 2006
- Projekt badawczy, Komitet Badań Naukowych Zastosowanie skrobi jako preparatu do ograniczenia pękania łuszczyn rzepaku. Kierownik projektu: Rudko T : Numer: 5 P06B 002 19 Okres realizacji: 2000 - 2001
- Projekt badawczy, Komitet Badań Naukowych Optymalizacja procesu przechowywania nasion rzepaku. Kierownik projektu: Tys J : Numer: 5 S306 015 07 Okres realizacji: 1994 - 1997