Cooperation

 W. Wójcik

Publications

No. authors title periodic
  1. Maniak B., Wójcik W., Dobrzański B., Rybczyński R.:  Powłoki chitozanowe jako dodatki funkcjonalne w produkcji suszonych jabłek. (2007 r.) Właściwości Fizyczne Suszonych Surowców i Produktów Spożywczych 2007, Vol. PAN/Komitet Agrofizyki//Wydawnictwo Naukowe FRNA, Rozdział 16, 175-190
  2. Maniak B., Wójcik W., Dobrzański B., Rybczyński R.:  Zastosowanie chitozanu w produkcji mało przetworzonych jabłek. (2003 r.) Acta Scientiarum Polonorum Technologia Alimentaria 2003, 2,1, 41-51 
  3. Dobrzański B., Rybczyński R., Wójcik W., Dobrzańska A.:  Quality of apple after storage. (2002 r.) Fruit, Nut, and Vegetable Production Engineering 2002, 381-385 
  4. Dobrzański B., Rybczyński R., Dobrzańska A., Wójcik W.:  Some physical and nutritional quality parameters of storage apple. (2001 r.) International Agrophysics 2001, 15, 1, 13-18 
  5. Dobrzański B., Rybczyński R., Wójcik W., Dobrzańska A.:  Quality of apple after storage. (2000 r.) 6th International Symposium on Fruit, Nut, and Vegetable Production Engineering Potsdam, 11-19.09.2001 r. 2000,
  6. Dobrzański B., Rybczyński R., Dobrzańska A., Wójcik W., Gołacki K.:  Quality of fruit and vegetable - physical and nutritional state. (1998 r.) International Conference Physics of Agro and Food Products. ICPAFP '98. Lublin, 26-28.05.1998 92, 1998 
  7. Wójcik W., Dobrzański B., Rybczyński R., Bortnik B.:  Badanie turgoru i jakości handlowej wybranych warzyw pokrywanych chitozanem. (1997 r.) I Zjazd Naukowy Polskiego Towarzystwa Agrofizycznego, Lublin, 19.09.1997 r. 1997,
  8. Dobrzańska A., Dobrzański B., Rybczyński R., Wójcik W., Bortnik B.:  Właściwości fizyczne i wartość żywieniowa przechowywanych jabłek. . (1997 r.) I Zjazd Naukowy Polskiego Towarzystwa Agrofizycznego, Lublin, 19.09.1997 r. 1997,
Pokaż wszystkie publikacje